D’n Uutloat

Dé uitlaatklep voor elke hond

Ontvlooien en ontwormen

De honden worden bij ons volgens een vast schema ontvlooid en ontwormd.

Ontwormen

Ontwormen gebeurt 4 maal per jaar standaard met Milbemax. Indien de hond vaker diarree heeft gehad, kan de kans bestaan dat hij besmet is geraakt met Giardia en dan wordt de hond getest en indien nodig 5 dagen behandeld met Panacur of Drontal (een volledige wormkuur, welke ook werkt tegen Giardia). Wij zullen dit vooraf altijd met u bespreken.

Voordat de honden in onze dagopvang komen, dienen zij ontwormd te worden, om zo insleep te voorkomen. Afhankelijk van de geschiedenis en de leeftijd van de hond, zullen wij deze behandeling met Milbemax, Drontal of Panacur doen.

Wij bieden u ook de keuze om viermaal per jaar een ontlastingonderzoek te laten doen. Indien uit dit onderzoek blijkt dat de hond niet besmet is met wormen, hoeft de hond niet ontwormd te worden. U kunt dit onderzoek bij uw eigen dierenarts laten doen en de uitslag aan ons doorgeven of wij laten dit onderzoek voor u uitvoeren bij onze eigen dierenarts. U dient dan een ontlastingmonster mee te nemen. Voordat de hond de eerste keer komt, heeft u uiteraard ook de keuze tussen dit ontlastingonderzoek en de ontworming met Milbemax of Panacur.

Ontvlooien

Wij bieden de producten, Frontline , Advantix en Bravecto aan voor de ontvlooiing. Bravecto wordt viermaal per jaar toegediend. Frontline wordt respectievelijk eenmaal per 4 weken of eenmaal per 8 weken toegediend en Advantix eenmaal per 4 weken.

U heeft de keuze uit:

U kunt ook altijd met ons overleggen welk product u het beste voor uw hond kunt kiezen.

De kosten voor zowel de ontvlooiing als de ontworming/testen worden vooraf bij het maandabonnement verrekend.